Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Ökológia és forrásmegóvás

Az építőipar erőforrás- és energiaigényes iparág, így rendkívüli hatást gyakorol a környezetre. A SWIETELSKY igyekszik a projekt egésze során biztosítani a környezetbarát folyamatok, berendezések és gépek használatát. Folyamatosan törekszünk a levegő, víz, talaj és egyéb erőforrások állagának megőrzésére, az anyag- és logisztikai költségek optimalizálására és a kibocsátás lehető legnagyobb mértékű csökkentésére.

Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy betartsuk az összes, a piacainkat és ágazatainkat érintő környezetvédelmi előírást és rendeletet, és elkerüljük az üzleti tevékenységünknek az emberekre és természetre kifejtett negatív hatását.

Ennek érdekében lépést tartunk a kutatás és a technológia jelenlegi állapotával, részt veszünk speciális kutatási projektekben és követjük a nemzetközi jog fejlődését. Mindez azért is fontos, hogy megvédjük a SWIETELSKY vállalatot a szankcióktól, pénzbírságtól és a rossz hírnév okozta károktól. Különös figyelmet kell fordítanunk a veszélyes anyagok helyes kezelésére. Az építkezésen vagy a saját telephelyeinken a szennyezés jelentős környezeti károkat és költségeket okozhat az elrendelt reorganizációs intézkedések vagy termeléskiesés esetén.

Noha gyakran nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni a környezetvédelmi törvények és rendeletek megsértését az alvállalkozók és a beszállítók körében, a velük fenntartott szoros üzleti kapcsolat azt jelenti, hogy a SWIETELSKY-t közvetett módon érintik a következmények, s ezáltal ezek károsíthatják reputációját. Ezért amennyire csak lehetséges, pozitív befolyást gyakorolunk az osztrák beszállítókra és alvállalkozókra, például azzal, hogy felkérjük őket az etikai kódexünk elfogadására.

A hegyvidéki régiókban végzett tevékenységből adódóan a SWIETELSKY a műszaki és biológiai folyamatok révén erózióvédelemmel is foglalkozik. E célból az innovatív és helyspecifikus megoldásokat egészen a szabadalmi bejelentésig fejlesztjük ki. Mindez annak az erőfeszítésünknek a része, hogy megfeleljünk az összes belső és nemzetközi jogi követelménynek és eleget tegyünk a lehető legmagasabb szintű előírásoknak is. Ezért örömmel jelenthetjük ki, hogy a vizsgált és az előző évben a környezetvédelmi törvények és rendeletek megsértése miatt nem szabtak ki a SWIETELSKY vállalatra jelentős bírságot vagy nem pénzbeli szankciót.

Tudjon meg többet Fenntarthatósági jelentésünkből a SWIETELSKY vállalatnál hozott ökológiai intézkedésekről és a forrásmegóvásról, valamint a következő témákról

  1. Szervezeti integráció, 89. oldal
  2. Energia és kibocsátás, 89–91. oldal
  3. Anyag és hulladék, 91–95. oldal
  4. Hozzájárulás a fenntartható fejlődési célokhoz, 95. oldal
Ing. Jürgen Müller, a faépítészeti értékesítés vezetője
„A fa a múlt és a jövő építőanyaga és a modern építészet szerves része. Fenntartható, stabil, tűzálló, előregyártott, kibocsátásmentes, természetes és kombinálható. A SWIEtimber révén a faépítészetre is kiterjed kompetenciánk, és ügyfeleink építőanyag-semleges partnerei lehetünk.”

Ing. Jürgen Müller, a faépítészeti értékesítés vezetője

Klaus-Peter Pichlwanger, minőségirányítás
„Kivitelező építőipari vállalatként teljes mértékben kihasználjuk befolyásunkat, és az egész értéklánc mentén hozzájárulunk az építési projektek erőforráskímélő lebonyolításához. A környezeti károk mind ökológiai, mind gazdasági szempontból elkerülendők.”

Klaus-Peter Pichlwanger, minőségirányítás