Swietelsky AG
Vissza

Új aszfaltkeverővel bővült az Útépítési Üzletág

28.09.2020

2020. szeptember 25-én ünnepélyes keretek között átadásra került a SWIETELSKY Magyarország Kft. új múcsonyi aszfaltkeverője. Az új keverő az ország észak-keleti részén helyezkedik el és a cég Útépítési Üzletágának nyolcadik keverőjeként fog működni.

Az új keverőtelep a régi aszfaltkeverő helyére került, melynek felállítására környezetvédelmi, technológiai és kapacitásbővítési szempontok alapján született döntés.

Az új telep létrehozását a piaci körülmények is indokolták – a környékbeli megrendelések növekvő száma alátámasztották egy korszerűbb gép szükségességét.

Az új gép Ammann UniBatch 210 típusú, melyet 37 kamion szállított Múcsonyba a járvány ideje alatt a svájci Ammann cég veronai gyárából.
A gépezet több, mint 28 m magas és a régi alapokon kívül 350 m3-nyi vasbeton alapon nyugszik.A korábbi gép közel 50 éven keresztül üzemelt, ebből mintegy 15 éven keresztül Múcsonyban.

A SWIETELSKY telepén 600.000 t aszfalt került legyártásra, az ötven évnyi működés alatt pedig összesen 4 millió tonna aszfaltot termelt! Szemléltetésképp ez a tömeg a gízai piramisok közül a középsőével egyezik meg.