Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Munkahelyi biztonság és egészségvédelem

A SWIETELSKY vállalatcsoport építkezésein a munkatársakat, szerződéses partnereket, alvállalkozókat, az ügyfelek képviselőit és a szomszédokat is a lehető legmagasabb szintű szabványoknak megfelelően kell védeni az esetleges balesetekkel és egészségkárosodással szemben. Biztonságuk a vállalat legfontosabb prioritása. Függetlenül attól, hogy a különböző piacokon eltérő jogi keretfeltételek vannak érvényben, számunkra rendkívüli fontossággal bírnak saját biztonsági előírásaink.

A munkahelyi balesetekből, az egészségkárosodásból és a stresszből eredő emberi tragédiákon túlmenően a vállalat jó hírneve és versenyképessége is sérülhet. A munkahelyi biztonsági előírások be nem tartása konkrét következmény nélkül is jogi és pénzügyi szankciókat, valamint bürokratikus költségeket eredményezhet, amelyet mindenképpen el kell kerülni.

Vitathatatlan, hogy a nehéz gépek használata és a fizikai igénybevétel miatt az építési tevékenység magasabb baleseti kockázatot rejt magában, mint más iparágak esetében. Ágazattól és országtól függetlenül ez a vállalatcsoport valamennyi részén lényeges kérdés.

A kockázatok például a nagy magasságban végzett munkavégzésnél bekövetkező zuhanás veszélyéből vagy a szélsőséges időjárási körülményekből adódnak, amelyeknek a munkavállalók időnként ki vannak téve. Az alagútépítésben és a vasútépítésben rejlő különleges veszélyek miatt a munkahelyi biztonság mindig is nagy jelentőséggel bírt. Ezekben az ágazatokban nem a munkahelyi balesetek gyakorisága, hanem azok súlyossága a számottevő. A jogi követelmények a csoport különböző országaiban, különösen az Egyesült Királyságban és Ausztráliában ennek megfelelően igen széles és változatos spektrumban mozognak. Mindenekelőtt az észak-európai országokban a munkavédelmi kérdéseket a közbeszerzési eljárás előírásaként is szabályozzák, így még fontosabbakká válnak.

Fenntarthatósági jelentésünkből tudjon meg többet a SWIETELSKY vállalatnál jelen lévő munkahelyi biztonság és egészségvédelem témájáról, valamint a következő kérdésekről

  1. Szervezeti integráció, 66–68. oldal
  2. Főbb adatok és monitorozás, 68. oldal
  3. Hozzájárulás a fenntartható fejlesztési célokhoz, 71. oldal
Bruno Wyhs, biztonsági szakember
„Biztonsági kultúránk magában foglalja az intenzív és célzott megelőzést, illetve az egészséges életmód általános népszerűsítését is. A számos intézkedés révén meg kell akadályozni minden balesetet és minden elkerülhető egészségkárosodást.”

Bruno Wyhs, biztonsági szakember