Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Törekvésünk

A SWIETELSKY erős lendületet ad a gazdaságnak, a társadalomnak és a környezetnek. A vállalat célja a maradandó értékteremtés.

Az évtizedeken át tartó pozitív vállalati fejlődés mozgatórugóját elsősorban a szolgáltatási kör folyamatos bővítése és a munkatársak arra való hajlandósága jelentette, hogy folyamatosan képezzék magukat az egyre növekvő igények kielégítése érdekében.

A számtalan építési projekt megvalósítása során szerzett tapasztalatok mindig beépülnek az új projektekbe, és segítik a SWIETELSKY-t a szolgáltatások optimalizálásában. Ezt a folyamatos minőségi és innovációs folyamatot saját fejlesztési tevékenységünk és a kutatási projektekben való aktív részvétel egészíti ki.

Hozzájárulás az életminőség javulásához

Üzleti tevékenységünk jellegének köszönhetően a SWIETELSKY hozzájárul a települések életminőségének jelentős mértékű javulásához. Az általunk épített lakóparkok, sportlétesítmények és parkok új lakóhelyiségeket és modern infrastruktúrát teremtenek. A létesítmények jellegét és nagyságát általában nem a SWIETELSKY, hanem a megbízó határozza meg. Ennek ellenére a vállalat az építési szolgáltatások minőségén keresztül hozzájárulhat a felhasználók elégedettségéhez, és így hozzáadott értéket teremthet a társadalom számára. Ez egyformán vonatkozik a vállalat valamennyi piacára és gazdasági tevékenységére.

Munkáltatóként és üzleti partnerként vállalt felelősség

Az építőipar általában viszonylag magas munkaerőigénnyel működik. A SWIETELSKY ezért munkáltatóként is fontos szerepet játszik. A biztonságos és képesített munkahelyek biztosításával nemcsak megélhetést teremtünk munkatársaink számára, hanem a tevékenységi területeken jelentősen hozzájárulunk a vásárlóerő növekedéséhez is. Nem utolsósorban ezek a régiók a munkatársak és a vállalat után fizetett adókból és illetékekből is részesülnek. Munkatársaink révén jelentős összegekkel járulunk hozzá a társadalom- és egészségbiztosításhoz. A SWIETELSKY nemzetközi vállalatcsoportként is elismeri adókötelezettségeit azon országokkal és régiókkal szemben, amelyekben tevékenykedik.

Különösen fontos számunkra a tisztességes és tiszteletteljes kapcsolat az üzleti partnerekkel, beszállítókkal és alvállalkozókkal. Ők is jelentősen hozzájárulnak a vállalat sikeréhez a kölcsönösen konstruktív együttműködés alapján. Célunk, hogy az ügyfelek, munkatársak, beszállítók és üzleti partnerek egyaránt biztonságban érezzék magukat, amely elengedhetetlen a bizalmon és fenntarthatóságon alapuló üzleti kapcsolat érdekében.

Hosszú távú gondolkodás, szerves növekedés

A SWIETELSKY minden tekintetben hosszú távon gondolkodik. Nem a gyors terjeszkedés, hanem a szerves növekedés a célunk, melyhez jól alkalmazkodik decentralizált szervezeti felépítésünk. Ez a munkatársak személyes felelősségére és a profitmegosztásra épül, akik a vállalaton belül vállalkozónak tekintik magukat és nagyon motiváltak.

Fenntartható élettereket és fenntartható infrastruktúrát szeretnénk létrehozni. A faalapú építkezés terén a SWIEtimber márkanév alatt összegyűjtött szakértelmünkkel minden eddiginél jobban arra törekszünk, hogy építőanyag-semleges tanácsadói legyünk ügyfeleinknek. Ami a mindennapi munkánkban jelenlévő kapcsolatokat illeti, célunk az újonnan kifejlesztett munkáltatói modell nemzetközi szintű megvalósítása annak érdekében, hogy a pozitív és az egész vállalatcsoport szintjén megtapasztalható vállalati kultúrát előmozdítsuk.

A digitalizáció mint az innováció mozgatórugója

Az innováció a digitalizációval összefüggésben kétségtelenül a SWIETELSKY és az egész iparág fontos mozgatórugója. Más iparágakhoz képest az építőiparnak a folyamatok digitalizálása szempontjából általában felzárkóztatásra van szüksége. A körkörös gazdaság és a gazdasági növekedés energia-felhasználásától való elválasztása szintén egyre fontosabb kérdések.

Fenntarthatósági jelentésünkből tudjon meg többet a SWIETELSKY céljairól és az alábbi témákról

  1. Fenntartható jólét és az infrastruktúra kiépítése, 53–56. oldal
  2. Kockázatkezelés, 56. oldal
  3. Vállalati küldetésnyilatkozat, 56. oldal
  4. Értékteremtési és ellátási lánc, 56. oldal
  5. Hozzájárulásunk a fenntartható fejlesztési célokhoz, 58. oldal

Dr.-Ing. Monika Ehlers, a digitális vállalkozásfejlesztési osztály vezetője
„A BIM a fenntarthatóság szempontjából is döntően javíthatja az építési folyamatokat. Az a feladatom, hogy az eddig elért előrelépést számos szinten összehangoljam és célzottan előmozdítsam.”

Dr.-Ing. Monika Ehlers, a digitális vállalkozásfejlesztési osztály vezetője