Swietelsky AG
Vissza

30 évvel ezelőtt kezdte el a SWIETELSKY a magyarországi tevékenységét

16.05.2021

30 évvel ezelőtt kezdte el a SWIETELSKY cégcsoport a magyarországi tevékenységét. Ennek első mérföldköveként 1991. május 16-án a SWIETELSKY és az ÚTVASÚT közös vállalatot alapított SWIETELSKY-ÚTVASÚT Építő Kft. néven. Kicsivel később, 1991. július 1-jén pedig megalapításra került a SWIETELSKY Építőipari és Kereskedelmi Kft. is. Mindkét cég jogelődjei a jelenlegi SWIETELSKY Építő Kft-nek.

 

Ezen alkalomból köszöntötte Schréder Mihály, cégünk korábbi ügyvezetője és Bognár Árpád, jelenlegi ügyvezető a cég munkatársait.

„Amikor 1991. május 16-án Kladensky és Brustmann ügyvezetők társaságában aláírtuk a SWIETELSKY-ÚTVASÚT Építő Kft. alapító okiratát egyikünk sem gondolta, hogy a 60 fővel induló és az első években néhány százmillió árbevételt produkáló cég forgalma 2000-re meghaladja a 8 milliárdot, az alkalmazottak létszáma pedig 350 főre növekszik. Az első tíz év alatt telephelyünk lett az induláskori Dunakeszi, Tatabánya után Csornán, Székesfehérvárott, Görbeházán és Vasváron. Ezt az eredményt a keverőtelepi és építőgép beruházásokkal értük el, melyekre tíz év alatt közel 2,5 milliárd forintot fordítottunk.” – tesz említést bevezetőjében Schréder Mihály, nyugalmazott ügyvezető.

„Ahogy az ember életében, úgy a cégek esetében is vannak olyan pillanatok, ahol illik és érdemes is megállni a mindennapi rohanásban egy kis időre.

Megélni és megünnepelni azokat a pillanatokat, amik fontosak számunkra. A mai nap is egy ilyen jeles évforduló a cégünk életében, hisz 30 éve kezdte el a SWIETELSKY cégcsoport a magyarországi üzleti tevékenységét, egyik úttörőjeként a rendszerváltás után alakult építési vállalkozásoknak.

Hiszem és tudom, hogy a SWIETELSKY számára a magyarországi leányvállalat telepítése nem csak egy üzleti alapon megfontolt piaci pozíció megszerzése volt, hanem a döntésben erős szerepet játszott az érzelmi oldal is. Úgy gondolom, hogy ez a hozzáállás a mai napig sem változott meg, ma is többet jelentünk tulajdonosaink számára egy egyszerű leányvállalatnál.” – szögezi le Bognár Árpád, cégünk ügyvezetője.