Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb
Vissza

Befejeződött hazánk második legnagyobb gótikus templomának rekonstrukciója

08.10.2020

2020. október 1-én ünnepi szentmise keretei között átadásra került a megújult soproni Szent Mihály templom. A 13. században épült templom felújítását a Magas- és speciális mélyépítési Üzletág Nyugat-magyarországi Területi Igazgatósága végezte. 

A projekt során a templom és sekrestyésház műemléki felújítása és turisztikai célú fejlesztése valósult meg, valamint sor került  a belső és külső infrastruktúra teljes renovációjára.

A munkák során: komplett renováláson esett át a templom homlokzata, lábazata és tetőszerkezete, visszakerültek a toronyba a korábban elbontott gótikus kőablakok, korszerűsítették az elektromos hálózatot és a padlózatot, valamint a legmodernebb audiovizuális rendszerek kerültek telepítésre.

A templom külső környezete is rendezésre került - a templomkertben megtörtént a burkolatok, lépcsők felújítása, a stációk restaurálása. Az épület környezete kertesítéssel szépült meg, új sétautak és térvilágítás is készült. A templom előtti járda pedig új, természetes kőburkolatot kapott.

Fontos megemlíteni a komplexum turisztikai vonatkozását is - a toronyszintek és a sekrestyésház interaktív kilátó funkciót kaptak, a fogadóhelyiség kiszolgáló funkciókkal, illetve információszolgáltatással, interaktív panelekkel bővült.

 

A fotókért köszönet a SporonMédiának!